همه ما با محصولات چرمی و نحوه نگهداری از محصولات چرمی کم و بیش آشنایی داریم. خرید محصولات چرمی از کیف و کفش گرفته تا مبلمان و ست های اداری یکی از زیباترین طرح های موجود در بازار است. بسیاری از افراد طرفدار چرم های طبیعی و گروهی دیگر به دلایل اخلاقی از چرم های مصنوعی استفاده می کنند.

اما تفاوت این دو در چیست؟ آیا با ویژگی های چرم طبیعی آشنایی دارید؟ چه مواردی باعث شده تا چرم طبیعی تا این حد محبوب و پرطرفدار شود.

در این مقاله به سوالات شما در خصوص چرم طبیعی و ویژگی های خاص آن خواهیم پرداخت.

چرم چیست؟

چرم چیست

قبل از هرچیزی بهتر است با چرم آشنا شوید! چرم ماده ای است که از پوست حیوانات به دست می آید. ممکن است وقتی اسم چرم را می شنوید به یاد پوست گاو بیفتید ولی در واقع چرم از هر پوستی تولید می شود و گاو تنها یکی از انواع آن است.

در حقیقت دباغی چرم یکی از قدیمی ترین مشاغلی است که بشر برای تولید پوشاک انجام داده است. تاریخچه چرم به 1200 سال قبل از میلاد و تولید پوشاک و صندل های چرمی برمی گردد.

پس از آن و با رشد بشریت، از چرم برای زره سربازان و محافظ های آنها استفاده میشد.

در دنیای مدرن نیز چرم هنوز هم یکی از کالاهای محبوبی است که مورد توجه بسیاری از طراحان مد و لباس قرار دارد و نه تنها در زمینه تولید پوشاک استفاده می شود، بلکه در دکوراسیون داخلی منزل و ادارات نیز بسیار به چشم می خورد.

همانطور که احتمالاً حدس می زنید، چرم هر حیوانی ویژگی ها و نحوه مراقبت خاص خود را دارد و شما برای اینکه بتوانید از محصول خود به خوبی مراقبت کنید باید با نوع آن آشنا باشید.

انواع چرم

انواع چرم

چرم انواع مختلفی دارد که درک تفاوت بین آنها می تواند به شما در انتخاب محصول موردنظرتان کمک زیادی کند. به طور کلی محصولات چرمی در سه دسته قرار می گیرند:

  •  چرم سنگین: از پوست حیواناتی مانند کروکودیل تولید می شود،
  •  چرم نیمه سنگین: از پوست حیواناتی مانند گاو تولید می شود و 
  • چرم سبک: از پوست حیواناتی مانند بز و گوسفند ساخته می شود.

چرم گاوی متنوع ترین نوع چرم است که دارای مدل های مختلفی از جمله: جیر، میلینگ، الگانت، ورنی، فوتر، نبوک، اشبالت و چرم گاوی کامل می باشد.

چرم ها در ضخامت، رنگ بندی، استحکام و قیمت با یکدیگر متفاوت هستند و هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند.

ویژگی های چرم طبیعی کدامند؟

در این قسمت ویژگی های چرم های طبیعی را برای شما لیست کرده ایم. با استفاده از همین ویژگی ها می توانید چرم طبیعی را نیز از چرم مصنوعی تشخیص دهید:

  1. دوام: یکی از ویژگی های مهم چرم، دوام بالای آن است. به ویژه چرم های دانه کامل که الیاف فشرده و متراکمی دارد. در حقیقت چرم طبیعی باید در برابر سایش مقاوم باشد و به سادگی ترک نخورد!
  2. قابلیت تنفس: از دیگر ویژگی های چرم، قابلیت تنفس آن است! این ویژگی یعنی چرم به هوا و بخار آب اجازه عبور از الیاف خود را می دهد. در حقیقت پارچه های قابل تنفی بسیار راحت تر از پارچه هایی هستند که چنین ویژگی ندارند.
  3. عایق حرارتی: پارچه چرم یکی از انتخاب های مناسب برای فصول سرد سال می باشد. زیرا عبور گرما را متوقف یا بسیار کند می کند و باعث می شود که بدن شما گرم بماند.
  4. ضد آب بودن: از دیگر ویژگی های چرم طبیعی، مقاومت بالای آن در برابر آب و رطوبت است. مخصوصا چرم لاکی که تقریبا ضد آب است.
  5. شکل پذیری راحت: الیاف چرم می توانند به هرشکلی که سازنده می خواهد تغییر کند. از همین رو کالاهای متفاوتی را با پارچه چرم می توان ساخت!
  6. قیمت: چرم های طبیعی قیمتی بسیار بالاتر نسبت به چرم مصنوعی دارند.

حالا به نظر شما چگونه چرم طبیعی را از چرم مصنوعی تشخیص دهیم؟

نحوه تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

نحوه تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی

  • اولین کاری که می توانید برای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی انجام دهید این است که خوب به پارچه توجه کنید، چرم طبیعی معمولاً دارای خطوط ناهماهنگ و رگه هایی می باشد که باعث زیباتر شدن پارچه می شود.
  • دومی مورد بوی چرم است. چرم طبیعی بویی شبیه به بوی بدن حیوانات دارد در حالی که چرم مصنوعی بوی پلاستیک می دهد! 
  • همچنین چرم های طبیعی سطحی نرم و صاف دارند در حالیکه چرم مصنوعی نسبت به آن کمی خشن تر است!
  • مورد بعدی دقت کردن به آستر چرم است! چرم های طبیعی معمولاً آستری پرز مانند دارند در حالی که چرم مصنوعی آستر دوخته شده دارد. 
  • چرم طبیعی در برابر حرارت مقاومت بیشتری به چرم مصنوعی دارد و بویی شبیه بوی سوختن مو می دهد! اما چرم مصنوعی سریع واکنش نشان می دهد و شبیه پلاستیک جمع شده و دوده سیاه رنگی می دهد1
  • چرم طبیعی در برابر آب آسیب می بیند و روی آن لکه ایجاد میشود اما اگر چند قطره آب روی چرم طبیعی بریزد آن را جذب می کند! پس اگر کت چرمی دارید که نمی دانید چرم مصنوعی است یا طبیعی فقط کافیست چند قطره آب روی آن بریزید، اگر آب جذب پارچه شد یعنی چرم طبیعی است!
  • اگر به چرم طبیعی خوب دقت کنید، متوجه موهای کنده شده حیوانات می شوید. حفره های روی پوست نشان دهنده طبیعی بودن چرم است.
  • چرم طبیعی با سوزن سوراخ نمی شود! برای سوراخ کردن چرم طبیعی به ابزار مخصوصی نیاز دارید. اما چرم مصنوعی به راحتی با سوزن سوراخ می شود.

کلام آخر

اگر برای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی از یک فرد متخصص سوال کنید، احتمالا تمامی این روش ها را به شما آموزش می دهد.

در هر صورت بهتر است برای اطمینان بیشتر محصولات چرمی خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید تا نگران بی کیفیت بودن محصول خود نباشید.

در این مطلب سعی کردیم مواردی که برای خرید چرم طبیعی نیاز دارید را به شما آموزش دهیم و ویژگی های چرم طبیعی را برای شما بیان کنیم. 

باید به یاد داشته باشید با این که چرم طبیعی کیفیت بسیار بالایی دارد اما در صورتی که به درستی از آن نگهداری نشود، سریعا از بین می رود.

 اگر شما نیز روشی را برای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی می شناسید، آن را از طریق کامنت ها با ما و مخاطبان سایت …  در میان بگذارید.